728x90

slider

Son Paylaşılan

Navigation

3. SINIF HAYAT BİLGİSİ - OKULUMUZDA HAYAT

OKULUMUZDA HAYAT TESTİNİ İNDİRMEK İÇİN 

BURAYA TIKLAYIN


 1.                                                  T L O P İ 
Yukarıdaki kutucuklarda mesleklerden hangisi gizlenmiştir?



2İnsanlar her ihtiyacını kendisi karşılayamaz. Meslekler, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için vardır.

 Aşağıda meslekler ve bu mesleklerin görevleri verilmiştir. Bu açıklamalardan hangisi yanlıştır?

A) İtfaiyeci: Yangınları söndürür.

B) Fırıncı : Ekmek yapar.

C) Çiftçi: İlaç satar.



3Arkadaşlarıma verdiğim sözü tutarım.

Yukarıdaki ifade aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?
A) Güven
B) Sabır
C) Kibarlık

4-Bir yerin kuş bakışı çizimidir. 
-Kabataslak ve ölçüsüz çizilir.
-Çizimde geometrik şekillerden yararlanılır.
Yukarıdaki ifadelerde aşağıdakilerden hangisi anlatılmaktadır?
A) Plan B) Harita C) Kroki

5İstek ve ihtiyaçlarımızı demokratik ortamlarda ifade etmenin başka bir yolu da sınıfta, okulda yaptığımız seçimlerdir. 
Yandaki seçim sonuçlarına göre sınıf başkanı kim olmuştur?

A) Yunus B) Emre  C)Berker


6Yandaki krokiye göre merdivenlere en uzak sınıf hangisidir?

A) 4/A B) 3/A C) 3/B





7.GEREKSİZSE SÖNDÜR.
Yukarıdaki slogan, okulumuzdaki hangi kaynağın kullanımı ile ilgilidir?

A) Elektrik

B) Su

C) Doğalgaz



8Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
A) Ellerimi yıkadıktan sonra musluğu kapatırım.

B) Gündüz, hava aydınlıkken sınıfın lambasını yakarım.

C) Okulumuzu temiz tutarak temizlik malzemesinin aşırı kullanılmasını önlerim.



9Okulda katıldığımız sosyal ve kültürel etkinlikler .........sahibi olmamızı sağlar.

Yukarıdaki ifadede noktalı yere hangisi gelmelidir?
A) Ev B) Özgüven C) Taraf

10Herkesin ilgi alanları ve yetenekleri farklıdır.
Aşağıdakilerden hangisinin ilgi alanı diğerlerinden farklıdır?

Testin Çözüm Videosu: 



ÇÖZÜMLER:


1.  Doğru cevap B seçeneği yani POLİS olacaktır.
2.  Doğru cevap C seçeneği yani "Çiftçi: İlaç satar." olacaktır. Çünkü ilacı eczacı (eczanede çalışan) satar.
3.  Doğru cevap C seçeneği yani GÜVEN olacaktır.
4.  Doğru cevap C seçeneği yani KROKİ olacaktır. 
5.  Doğru cevap B seçeneği yani EMRE olacaktır. 
6.  Doğru cevap C seçeneği yani 3/B olacaktır. 
7.  Doğru cevap A seçeneği yani ELEKTRİK olacaktır. 
8.  Doğru cevap B seçeneği yani "Gündüz, hava aydınlıkken sınıfın lambasını yakarım." ifadesinin doğrusu ...lambanın kapatılması olmalıdır.
9. Doğru cevap B seçeneği yani ÖZGÜVEN olacaktır.  
10. Doğru cevap A seçeneği yani RESİM YAPAN EMOJİ olacaktır.  


YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
PAYLAŞ
Banner

ÇALIŞKAN ÖĞRETMEN

YORUMLAR: