728x90
Navigation

BAŞLIK1

3. SINIF MATEMATİK - PARALARIMIZ DEĞERLENDİRME TESTİ




Tamamen özgün 10 sorudan oluşan değerlendirme testimizden Örnek Sorular:

1. Fiyatı 1 liradan küçük alışverişlerde........... kullanırız. 
   Boşluğa hangisi gelmelidir?
A) Altın
B) Kuruş
C) Gümüş

2. En küçük kağıt para ile en büyük kağıt paranın toplamı nedir?
A) 110
B) 205
C) 250

3.  10 tane 10 TL: ....tane 20 TL : 2 tane 50 TL 
Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) 5
B) 10
C) 15

4. Deniz, kumbarasını açtığındaki çıkan paralar: 10 TL, 5 TL , 1 TL, 
     1 TL, 1 TL, 50 kuruş, 50 kuruş 
Buna göre Deniz'in kumbarasında paralar aşağıdakilerden hangisine eşittir?
A) 20
B) 50
C) 200

5. Bir mağazadaki fiyatlar: 
Masa: 100 TL, 
Televizyon: 200 TL,
Radyo: 60 TL,
Bu fiyatlara göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Televizyon, masadan pahalıdır.
B) En ucuz ürün radyodur.
C) Masa radyodan ucuzdur.

6. Erdal, tanesi 5 TL olan hikaye kitabından 3 tane almış ve satıcıya 
    50 TL vermiştir.
Buna göre Erdal ne kadar para üstü alacaktır?
A) 25
B) 30
C) 35

7. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) 250 kuruş, 2 lira 50 kuruşa eşittir.
B) 3 lira 20 kuruş, 320 kuruşa eşittir.
C) 1 TL 1000 kuruştur.

8. 4 tane 25 kuruş ile 6 tane 50 kuruşun toplamı için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) 400 kuruştur.
B) 4 TL'dir.
C) 4 TL 50 kuruştur.

9.   → 1 TL, 25 kuruş, 10 kuruş
      → 1 TL, 50 kuruş, 5 kuruş       
       → 1 TL, 50 kuruş, 10 kuruş     
Hangisi 160 kuruştur?
A) 
B) 
C) 

10.Bir bisiklet 355 TL olduğuna göre aşağıdakilerden hangi para yeterlidir?
A) 100 TL, 50 TL,10 TL, 5 TL.
B) 200 TL, 50 TL,10 TL, 5 TL.
C) 200 TL, 100 TL,50 TL, 5 TL.

Testin Çözümlerini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz:


ÇÖZÜMLER:

1.  Doğru cevap B seçeneği yani kuruş olacaktır.
2.  Doğru cevap B seçeneği yani 205 TL olacaktır.
3.  Doğru cevap A seçeneği yani 5  olacaktır.
4.  Doğru cevap A seçeneği yani 20 TL olacaktır.
5.  Doğru cevap C seçeneği yani "masa radyodan ucuzdur" olacaktır. Çünkü masa,radyodan pahalıdır. 
6.  Erdal tanesi 5 tl olan hikaye kitabından 3 tane almış: 3x5=15  TL 
Satıcıya 50 TL verdiğine göre :  50-15 = 35 TL para üstü alacaktır. 
Doğru cevap C seçeneği yani 35 TL olacaktır.
7.  Doğru cevap C seçeneği "1 TL 1000 KURUŞA EŞİTTİR"  kuruş olacaktır. Çünkü 1 TL 100 KURUŞA EŞİTTİR.
8.  Doğru cevap C seçeneği yani 4 TL 50 kuruş olacaktır. Çünkü 4 tane 25 kuruşu ve 6 tane 50 kuruşu topladığımızda 4 TL yani 400 kuruş elde ederiz. Bu durumda A ve B seçenekleri doğru oluyor. C seçeneği ise yanlış oluyor.
9.  Doğru cevap C seçeneği yani  olacaktır. A şıkkı: 135 kuruş  B şıkkı: 155 kuruş C şıkkı: 165 kuruş tur. Bize 165 kuruşu sorduğuna göre doğru cevap simgesinin bulunduğu C seçeneği olacaktır.
10.  Doğru cevap C seçeneği yani 355 TL olacaktır. A şıkkı: 165 TL,  B şıkkı: 265 TL, C şıkkı: 355 TL dir. Bize 355 TL'yi sorduğuna göre doğru cevap 355 TL'nin bulunduğu C seçeneği olacaktır.


YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
PAYLAŞ
Banner

ÇALIŞKAN ÖĞRETMEN

YORUMLAR:

0 comments:

Yorumlarınıza büyük değer veriyoruz. Lütfen bu içerik ile ilgili görüşünüzü yazınız.