728x90

slider

Son Paylaşılan

Navigation

2.SINIF HAYAT BİLGİSİ - EVİMİZDE HAYAT



EVİMİZDE HAYAT TESTİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır
A) Annemizin erkek kardeşi - Dayı
B) Amcamızın eşi - Teyze
C) Dayımızın eşi - Yenge

Toygar Mahallesi, Nazım Hikmet Caddesi,
Numara: 57/4
Karesi /İSTANBUL

2.Yukarıdaki adreste hangi bilgi bulunmamaktadır?
A) Mahalle adı B) İl adı C) Sokak adı

Bizler ailemizin huzuru ve mutluluğu için evdeki görevlerimizi ve sorumluluklarımızı yerine getiririz. Gerçekleştiremediğimiz bir sorumluluğumuz olursa bu konuda aile bireylerimizi bilgilendiririz.


3. Aşağıdakilerden hangisi, çocukların evdeki sorumluluklarından biri değildir?
A) Oyuncaklarını ve eşyalarını düzenli tutmak.
B) Odasını ve çalışma masasını temiz tutmak.
C) Ütü yapmak.

4. Aşağıdakilerden hangisi tutumlu bir davranıştır?
A) Gereksiz yanan lambaları söndürmek.
B) Aynı odada birden fazla aydınlatma aracı kullanmak.
C) Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam olarak doldurmadan çalıştırmak.

5. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Annemizin ve babamızın aileleri,yakın akrabalarımızdır.
B) Akrabalar arasındaki dayanışma akrabalık ilişkilerini geliştirir.
C) Akrabalar, özel eşyalarını birbiriyle paylaşmalıdır.
Merhaba. Ben Deniz. Benim ailemde bütün kararlar ailece alınır.

6. Buna göre Deniz’in ailesi için hangisi söylenebilir?

A) Yardımlaşma vardır.
B) Demokrasi vardır.
C) İş bölümü vardır.

7. Aşağıdakilerden hangisi su tasarrufu için yapılır?
A) Damlayan musluğu onarmak.
B) Dinlemediğimiz radyoyu kapatmak
C) Lambayı gereksiz yakmamak.

8. İsmail’in günlük planında hangisi bulunmamaktadır?
A) Öğle yemeği
B) Oyun
C) İngilizce kursu

9. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) İsteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı öncelik sırasına göre listelemeliyiz.
B) Çocuklar da tutumlu olarak aile bütçesine katkı sağlayabilirler.
C) Aile içi karar alma süreçlerine çocuklar katılmazlar.

10. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi tutumlu olmak ile ilgilidir?
A) Ağaç yaş iken eğilir.
B) Ayağını yorganına göre uzat.
C) Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

Testin Çözüm Videosu: 


ÇÖZÜMLER:

1.  Doğru cevap B seçeneği olacaktır. Çünkü amcamızın eşine teyze değil, yenge deriz.
2.  Doğru cevap C seçeneği yani "sokak adı" olacaktır. Çünkü verilen adreste sokak adına dair bir bilgi bulunmamaktadır.
3.  Doğru cevap C seçeneği yani "ütü yapmak" olacaktır. Çünkü ütü yapmak yetişkinlerin yapabileceği bir ev işidir.
4.  Doğru cevap A seçeneği yani "gereksiz yanan lambaları söndürmek" olacaktır.
5.  Doğru cevap C seçeneği yani "Akrabalar, özel eşyalarını birbiriyle paylaşmalıdır." olacaktır.
6.  Doğru cevap B seçeneği yani "Demokrasi vardır. " olacaktır.
7.  Doğru cevap A seçeneği yani "Damlayan musluğu onarmak."olacaktır.  
8.  Doğru cevap C seçeneği "İngilizce kursu"       olacaktır.
9.  Doğru cevap C seçeneği yani "Aile içi karar alma süreçlerine çocuklar katılmazlar." olacaktır.  
10.  Doğru cevap B seçeneği yani "Ayağını yorganına göre uzat." olacaktır.


YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
PAYLAŞ
Banner

ÇALIŞKAN ÖĞRETMEN

YORUMLAR:

0 comments:

Yorumlarınıza büyük değer veriyoruz. Lütfen bu içerik ile ilgili görüşünüzü yazınız.