728x90

slider

Son Paylaşılan

Navigation

1.SINIF HAYAT BİLGİSİ - EVİMİZDE HAYAT


EVİMİZDE HAYAT TESTİNİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN



1. Anne, baba ve çocuklardan oluşan topluluğa ne denir?
A) Ev
B) Aile
C) Akraba

2. Tanıtım kartımızda aşağıdaki bilgilerden hangisi bulunmaz?
A) Telefon numaramız
B) Adresimiz
C) Ayakkabı numaramız

3. Ders çalışırken size yardım eden aile bireylerine, bu yardımı sonucunda ne demelisiniz?
A) Özür dilerim
B) Teşekkür ederim.
C) Rica ederim.


4. İsmail’in günlük planına göre öğle yemeği ne zamandır?
A) 8.00
B) 12.00
C) 6.00

5. İsmail, günlük planına göre 4.00’da ne yapacaktır?
A) Kahvaltı
B) Oyun oynama
C) Günlük ders tekrarı

6. İhtiyaçlarımızın karşılanması zorunludur. İhtiyaçlarımız karşılanmadığında zor durumda kalırız. Hayatımızı devam ettiremeyiz.
Buna göre dışarıdaki tehlikelerden korunmak için neye ihtiyaç duyarız?

A) Barınmaya B) Giyinmeye C) Beslenmeye

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Annemizin kız kardeşi - Teyze
B) Babamızın kız kardeşi - Hala
C) Babamızın erkek kardeşi - Dayı

8. Aşağıdakilerden hangisini ev adresinde kullanırız?
A) Evin rengi
B) Telefon numarası
C) Kapı numarası

9. Bir çekirdek ailede hangi kişi bulunmaz?
A) Çocuk
B) Anne
C) Dede

10. Gün içerisinde aşağıdakilerden hangisini en son yaparız?
A) Kahvaltı
B) Ders
C) Pijama giyme



Testin Çözüm Videosu: 


ÇÖZÜMLER:

1.  Doğru cevap B seçeneği yani aile olacaktır.
2.  Doğru cevap C seçeneği yani ayakkabı numaramız olacaktır.
3.  Doğru cevap B seçeneği yani  teşekkür ederim olacaktır.
4.  Doğru cevap B seçeneği yani 12.00 olacaktır.
5.  Doğru cevap B seçeneği yani oyun oynama  olacaktır.
6.  Doğru cevap A seçeneği yani barınmaya olacaktır.
7.  Doğru cevap C seçeneği yani "babamızın erkek kardeşi, dayı"olacaktır. Çünkü babamızın erkek kardeşine amca deriz.
8.  Doğru cevap C seçeneği yani kapı numarası       olacaktır.
9.  Doğru cevap C seçeneği yani dede olacaktır. Çekirdek ailede dede bulunmaz.  
10.  Doğru cevap C seçeneği yani pijama giyme olacaktır. Çünkü pijamayı gece uykumuz geldiğinde yatağa yatmadan önce giyeriz.

YOUTUBE / ÇALIŞKAN OKUL 
kanalımıza abone olmayı unutmayın!.. 
Abone olmak için tıklayın:  youtube.com/c/ÇalışkanOkul
PAYLAŞ
Banner

ÇALIŞKAN ÖĞRETMEN

YORUMLAR:

0 comments:

Yorumlarınıza büyük değer veriyoruz. Lütfen bu içerik ile ilgili görüşünüzü yazınız.